depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Coachella: a Depeche fájdalmat hozott, Kayne megizzadt

Coachella: a Depeche fájdalmat hozott, Kayne megizzadt

A Depeche Mode, Kanye West és a Daft Punk voltak a Coachella Valley Music & Arts fesztivál első napjának csúcspontjai a kaliforniai Indioban, amely 60.000 fős rekordmennyiségű embertömeget vonzott az Empire Polo Field-re ebben a sivatagi oázisban. A fesztivál második napját a Tool zenekar és Madonna legelső fesztiválfellépése fémjelzik.

A Depeche Mode zárta a nagyszínpad tegnapi programját, amelyben 3 évtizedes karrierjük minden korszaka helyet kapott. Kezdésnek a veterán szintipop csapat új dalokkal kedveskedett, olyanokkal mint az A Pain That I’m Used To, a Precious vagy a Suffer Well, később pedig örökzöldekre váltottak, mint az I Feel You, a Walking in My Shoes, a Stripped, vagy akár a World in My Eyes.

A legnagyobb slágerek a koncert vége felé következtek, ahogy a tömeg is a Personal Jesus és Enjoy The Silence kettősért kiáltott. A ráadásban valódi patinás különlegesség szem- és fültanúi lehettünk a Photographic, a 1981-es debütáló Speak And Spell c. album dalának személyében. A frontember Dave Gahan 44 éves korát meghazudtolva uralta a színpadot meztelen felsőtesttel és feszülő fekete nadrágban, és gyakorta mondott köszönetet a jelenlevőknek a dalok közt.

Kayne West az utolsó pillanatban került az első nap zenei felhozatalába, mégis a közönség nagy örömére annak ellenére, hogy repertoárjának velején változtatnia kellett a késői kezdési időpont miatt. Slágerből nem voltunk híján most sem: Jesus Walks, All Falls Down, Slow Jamz, Gold Digger és Heard ‘Em Say, csak hogy néhányat említsünk. West táncos tudásával is előrukkolt, miközben DJ A-Trak részleteket játszott Al Green Let’s Stay Together-je, Michael Jackson Rock With You és az A-Ha Take on Me c. örökzöld dalából.

Common lépett fel Kayne előtt, lekötve a közönséget egy kis breakdance bemutatóval és egy a tömegből kiválasztott hölggyel lejtett tánccal R. Kelly Bump ‘N Grind c. dalára, melyet Dj-je tett fel ez alkalomra. Elhangzottak többek között a Faithful, a csípős Go és az It’s Your World is, ahol is a dobemelvényre ugorva csapott le egy cintányérra.

Első idei amerikai fellépésükön nem okozott csalódást a Daft Punk legénysége sem, földbe döngölték túlfűtött közönségüket a tánczenei irányultságú Sahara sátorban olyan dalokkal, mint az Around the World, a Robot Rock, a Television Rules The Nation, a Technologic vagy épp a Da Funk. Az előadást végig furcsa színjáték kísérte fényes robotjelmezben és pszichedelikus fényárban.

A My Morning Jacket volt a szabadtéri kisszínpad késő délutáni csúcspontja, akik olyan számokkal döngettek, mint a Mageetah, a Wordless Chorus, a One Big Holiday, a Gideon és a stoner jammelős Off The Record. A TV On The Radio a Mojave sátorban mozgatta meg a tömeget olyan aszimmetrikus, giccses dalokkal, mint a koncertzáró Ambulance, amelyben Dave Sitek lenyűgöző szájdobolást mutatott be az egybegyűlteknek.

A zenei esemény további érdemlésre méltó pillanatai voltak a brit rockegyüttes Duke Spirit délutáni koncertje (ahol Toby Butler basszusgitáros felkötött kézzel játszott), a Cat Power déli soullal átitatott koncertje a Memphis Rhythm Band támogatásával, valamint az Eagles Of Death Metal által feldolgozott Stealers Wheel dal, a Stuck In The Middle With You és a Damian “Jr. Gong” Marley által eljátszott (apját idéző ) klasszikusok, az Exodus és a Could You Be Loved.

2006. április 30.

Forrás: Billboard.com (Jonathan Cohen)




Ajánlott videók
EMA 2006 - Interview Anton Corbijn izgalmas élete a XXI. században Dave Gahan - Saw Something [Live at Spinner] 2007.10.08. Dave Gahan - Kingdom 1994.01.10. In Your Room In Your Room - Magyar felirat

2006.05.02. 15:32 | markbell | 5609 Olvasás | 0 Hozzászólás | Nyomtatás
 

Itt még nincsenek hozzászólások.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©