depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Cikkek
Hirdetés

10 dolog a depeCHe MODE-ról

10 dolog a depeCHe MODE-ról

Röviddel a két londoni depeCHe MODE-fellépés előtt - az újonnan felújított Wembley Arénában (2006. április 2-3.) - amelyek igazán megkoronázták a „Touring The Angel”- koncertsorozatot, a brit Time Out napilapban megjelent egy cikk, melyben a szerző a britek figyelmébe ajánlotta a tíz legérdekesebb adatot, melyeket alapvetően illik tudni az együttesről. Hogy valóban a „legfontosabbakat” választotta-e ki az újságíró, azt döntsétek el magatok.

 

1. Az együttes 1980-ban alakult, a Composition of Sound néven. A korai időszakokban azonban olyan nevek alatt is szerepeltek, mint a Peter Bonnetti’s Boots, The Lemon Peels, The Runny Smiles, és The Glow Worms. Az együttes tagjai együtt vagy külön-külön bukkantak fel olyan projektekben, mint a Norman And The Worms, The French Look, és No Romance In China.

2. Tallinnban, Észtország fővárosában, a szuterén kopár területein van egy bár, amelyet kizárólag a depeCHe MODE-nak szenteltek. Semmi más nem szól itt, mint az ő zenéjük és videóklipjeik. Az emlékezetes fényképek között, amelyek a tereket díszítik, van egy Martin Gore látogatását megörökítő fotó is, melyen kellőképpen rémültnek látszik.

3. Andy Fletcher, a londoni Chelsea futballklub odaadó rajongója, nagyon jó barátja Graeme Le Saux-nak. „Egy meccs után találkoztunk”, mesélte Fletcher. „Én csak a meccsről szerettem volna beszélgetni, ő pedig csak a zenéről.”

4. Az együttes Detroitban tett 1989-es Music Institute látogatása alatt egyenesen sokkolta, mennyire megszállottan szeretik az ottani technorajongók a depeCHe MODE zenéjét. A depeCHe MODE odaadó rajongói közé tartozik Todd Terry és Derrick May is.

5. Az együttes Devotional Tourja (1993/1994) a Q magazin igy illette: „Minden idők legromlottab rock’n’roll turnéja”.  Gore stresszrohamokkal küszködött, Fletcher idegileg kikészült, Gahan pedig a heroin hatása alá került, és minden éjjel a talpnyalói vitték a saját ágyába.

6. Még a züllött Primal Screams tagjai is - akik 1994-ben, az amerikai nyári turné alatt az együttest kísérték - absztinensek lettek a MODE-os kicsapongások után.

7. Dave Gahan függősségei méginkább fokozódtak Teresa Conwayjel kötött házassága után. “Úgy nézett ki, mint egy szétdrogozott, csontsovány narkós tetkókkal”, mesélte Fletch a Mojo magazinnak. “És végülis azzá is vált.” 1996. májusában a túladagolást követően Dave-nél pár perces klinikai halál állt be egy Los Angeles-i motelban.

8. Martin Gore apja a Ford gyárban dolgozott Dagenhame-ben. Az egyik korai koncertjük alkalmával a Croc’s v Rayleigh klubban Martin az édesapja papucsában lépett fel, mely feketére volt festve.

9. Andy Fletcher egy született keresztény, és a Fiú Brigád tagja is volt. Az együttes másik alapítójával, Vince Clarke-kal (jelenleg az Erasure tagja) egy keresztény közösségben ismerkedtek meg Basildonban.

10. Anton Corbijn “Enjoy The Silence” videoklipjének forgatása miatt Dave Gahan egy egész hetet töltött Portugália, Franciaország és Skócia hegyeiben királyi göncbe öltözve, országalmával és jogarral a kezében, addig, amíg be nem telt nála a pohár. A producernek egyszerűen azt mondta, “Tudjátok mit, nem érdekel, csináljátok meg magatok.” Ezt követően felült egy helikopterre, elvitette magát a hotelbe, és egy forró csokoládé mellett pihente ki fáradalmait.



 
Szerző: John Lewis
Forrás: Time Out, 2006.03.29




2006.08.10. 09:00 | Sylvie | 15448 Olvasás | 7 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó cikkek
Kategóriák
TOP Cikkek
Hirdetés
FREESTATE.hu ©