depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Egyéb
Hirdetés
Dr. Beat

1990 – ben jelent meg a Dr.Beat zenekar azonos című első albuma, ami az azóta eltelt 19 év ellenére, a mai napig kultikus korongnak számít az igényes elktro – wave zenét kedvelők körében.  Nem is beszélve a Depeche Mode klubok tagjairól, akik közül sokan még mindig fanatikus imádattal éneklik a kilencvenes évek elején elhíresült Valami Bizarr Dolog című dal szövegét.

Illusztráció

A két alapító tag: Szilágyi Gábor “SZIKO” (énekes - szövegíró) és Garam Péter (billentyűs-zeneszerző) sosem oszlatta fel a zenekart, underground vonalon folytatták a működésüket, már 1995 ben (!) drum’n’bass dalokat írtak és jelentettek meg nemzetközi vonalon de az igazi folytatás sokáig váratott magára. 2005-ben kezdtek el újra dolgozni, majd tavaly áprilisban a Merlinben megrendezett nagy sikerű teltházas koncerttel tértek vissza. Az új, részben angol – részben magyar nyelvű lemez megjelentetése előtt azonban az első lemez részben újra kevert és egészében újra maszterelt változatát dobták piacra!


Dr. Beat - A38 - 2009.12.28.


Annak idején a Hungaroton gondozásában megjelentetett bakelitből és kazettákból majdnem 20 ezer példány fogyott el! Ennek ellenére a duó összeállása óta, a zenekar internetes fórumain rengetegen keresik a régi lemezt. Ezért a zenekar és a kiadó közös megegyezése alapján: bővített borítóval – fotókkal, három bonus track-el és az új lemezhez készített videó klippel - rengeteg utómunkával került a boltokba újra a Dr. Beat első lemeze október közepén. Aki már rongyosra hallgatta az elnyűhetetlennek vélt kazettákat, itt az ideje, hogy CD formátumban is magáévá tegye a 13 tracket tartalmazó korongot!

A sikeres Living Room-beli dedikáló partin a hely technikai adottságai miatt sajnos csak egy rövid promo fellépést csináltak.  A két ünnep közt viszont - dec 28. - az A38 hajón élő koncertet adnak Gömör session gitárossal kiegészülve (Gömör Tamás - FUGU). Több új dal és az ismert régi dalok is elhangzanak az eredeti hangszerelésben, élőben!

www.drbeatmusic.com



   
   

   

2009.12.22. 13:00 | Faith | 13590 Olvasás | 6 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó cikkek
Kategóriák
TOP Cikkek
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©