depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

World In My Eyes - dM koncert volt Budapesten!

World In My Eyes - dM koncert volt Budapesten!

Hét óra magasságában értem az Arénához. Sokan várakoztak kint is és bent is már ekkor. A bejutás után kicsit körbelestem, össze is futottam sok-sok kedves ismerőssel - volt, akit 8 éve nem láttam. Jó volt látni, hogy ennyien eljöttek. A tömeg a koncert közeledtéig csak nőtt és nőtt. A küzdőtérre lejutva próbáltam minél jobb helyet keresni. Sikerült. :)

World In My Eyes - dM koncert volt Budapesten!

Ekkor még az ülőhelyek eléggé üresek voltak. Pontban 8-kor kezdett az előzenekar, a The Bravery. Stílusilag főleg a britpop jegyeit hordozta a zenéjük amerikai felfogásban, néhol Cure-s ötvözettel. Nem igazán ragadott magával, de rosszabbra számítottam - az előzőleg olvasottak, hallottak alapján. Kereken fél órát játszottak. Az átszerelés alatt Martin DJ-set-jét adták, ami szép lassan kezdte meghozni a hangulatot. Ekkor már az ülőhelyek is szinte teljesen tele voltak. 9 órára, mikor is elkezdődött a várva várt koncert, már fullra tele volt, akárcsak a küzdőtér (ez csak annyira, amennyi állójegyet kiadtak).

A DJ-set utolsó 5 percében olyan zenét hallottunk, amire már egyre többen mozogtak. Ütemes elektronika, gyorsuló ritmussal, járt is a fejem rendesen. Közeledett a 9 óra. Egyszer csak fények ki, a tömeg tombol. A színpad felé lestem, mikor megszólaltak az első taktusok. Elkezdődött…

Az Intro alatt ütemes taps és hangorkán. Az ezt követő négyes totál beizzította a bulit - A Pain That I’m Used To, John The Revelator, A Question Of Time, Policy Of Truth -, az aréna szinte egy emberként táncolt. Forrt a levegő.

Körbenéztem. Az ülőhelyek mind állóhellyé változtak… tudtam abban a pillanatban, hogy ma itt egy nagy show-t fogok látni. Úgy is lett. :)

A következő számokkal bár kicsit visszavettek a ritmusból a basildoni srácok - Precious, Walking In My Shoes, Suffer Well -, de senki nem bánta, mivel ezek is hozták a hangulatot. Ezután két szám erejéig Dave pihenni ment és Martin vette át a stafétát: Damaged People, Home. Andalító - és kellemes - volt a zene, ránk is fért egy kis pihenés.

Szerencsére jó helyet sikerült találnom, a keverőpult mellett táboroztam le a kordonnál. Mivel balra tőlem senki nem volt (hiszen ott volt a kordon), így kicsit behajolva/belesve mindent láttam a színpadból :) A színpadkép nagyon jól meg volt szerkesztve. A kivetítőn folyamatosan élőben ment a koncert, ráközelítve az együttesre, közönségre és emellett különböző videóbevágások és animációk is színesítették a látványt.

Miután Dave visszatért, két újabb lassabb dM számot adtak elő - I Want It All, The Sinner In Me - felvezetvén az újabb ütembombát. Ami robbant is! I Feel You, Behind the Wheel, World In My Eyes, Personal Jesus, Enjoy The Silence. Ezek nélkül a számok nélkül már elképzelhetetlen egy dM koncert, de még mindig olyan hatással vannak a közönségre - a Behind the Wheel-nél és a Personal Jesus-nál volt az újabb tetőszaggató őrjöngés -, hogy az kifejezhetetlen.

A Personal Jesus-ig bírtam, hogy csak táncolok és a szám végén tapsolok. De ez a szám… na itt lendültek a kezeim a magasba! :)

Az Enjoy the Silence utolsó taktusaival zárult a főműsor.

Ráadást követelt mindenki, amire nem is kellett sokáig várni. Előbb Martin énekelt újra, előadva egy 21 éves kedvencet, a Shake The Disease-t. Kicsit minimál volt így, de együtt énekelte vele mindenki. Majd jött egy ennél is régebbi darab, a Just Can’t Get Enough. Viccesen szólt így, modernizált hangzással, a végén közönségénekeltetéssel. Az első ráadás zárásaként az Everything Counts hozta még közelebb a közönséget és az együttest, úgy látszik ez a közönségénekeltetős ráadásrész volt. De senki nem bánta, sőt!

Rövid szünet után a jobbra-balra (vagy balra-jobbra?) karlengetésről elhíresült Never Let Me Down Again következett, ezek a mozdulatok természetesen itt sem maradtak el. Jó volt körbenézni és látni, ahogy a karok egyszerre mozognak, lüktet az aréna.

Természetesen ebből sem maradtam ki. Nem is akartam. :)

Zárásként a Goodnight Lovers következett. Kellemes levezetése volt a koncertnek. Itt már a dobos sem dobolt, csak énekelt… szép zárás volt.

Összességében nagyon szuper koncertet láttam, egy olyan két órát, ami hosszú ideig belevésődik az agyamba és ha csak eszembe jut, jó kedvem lesz. Arra külön jó gondolni, hogy június 12-én újra kitombolhatom majd magam, hiszen a depeCHe MODE újra ellátogat hozzánk. :)

 
Setlist:
Intro / A Pain That I’m Used To / John The Revelator / A Question Of Time / Policy Of Truth / Precious / Walking In My Shoes / Suffer Well / Damaged People / Home / I Want It All / The Sinner In Me / I Feel You / Behind The Wheel / World In My Eyes / Personal Jesus / Enjoy The Silence
Shake The Disease / Just Can’t Get Enough / Everything Counts
Never Let Me Down Again / Goodnight Lovers

 
Liquid, 2006. március 22., Szerda 00:33
Forrás: © LD-50
Fotók: Képgaléria LD-50




Ajánlott videók
2006.03.27. Suffer Well 2010.01.11. RTL Klub - dM - Live In Budapest - Mix Fókusz: A depeCHe MODE boszorkánykonyhája 1994.01.10. In Your Room 2001.07.23. I Feel Loved Precious - Compare

2006.03.22. 11:41 | Faith | 11338 Olvasás | 2 Hozzászólás | Nyomtatás
 
 
2. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2006.03.23. 11:46
Faith

:)

 
1. Hozzászóló: Sylvie | Időpont: 2006.03.23. 11:28
Sylvie

Szia Liquid!

Érezni a lendületet és odaadást a cikken, ez remek. Én is kiváló koncertnek tartom, de az a tény már nem boldogít hogy totál elment a hangom!!!  :D
Az afterpartyn még volt valami hang, de másnapra már semmi, ezért most csak suttogni tudok, hát ez gáz :-) Kellett nekem énekelni, most kussolhatok :x

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©