depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Anton Corbijn Budapesten

Anton Corbijn Budapesten

Anton Corbijn, a világ egyik legismertebb portréfotósa és videoklip rendezője, a zenével egyenértékű módon járult hozzá olyan együttesek sikeréhez, mint a depeCHe MODE, a U2, a Nirvana vagy a Joy Division, melyről első nagyjátékfilmje, a nemrég bemutatott Control című film is szól.

Stílusát számosan utánozták és követték, így képi világa és művészi formanyelve jelentős mértékben meghatározta a nyolcvanas és kilencvenes évek vizuális kultúráját; egy egész generáció, az ún. MTV-generáció látásmódjára volt alapvető hatással. A Ludwig Múzeumban megrendezésre kerülő kiállítása annak a sorozatnak a része, mely a pop-kultúra és a magas művészet találkozásából született életműveket mutatja be, és amelynek kezdetét Keith Haring 2008-as nagy sikerű retrospektív bemutatója jelentette.

Corbijn pop-ikonokat: zenészeket és Hollywood hírességeit fotózza, kiemelve őket a magazinok bulvárfotóinak csillogó közegéből. Szuggesztív, szemcsés, gyakran fekete-fehér képei nem hétköznapi portrék, hanem személyes, intenzív és költői víziók.

A kiállításon fényképei mellett legfontosabb videomunkáiból is bemutatunk egy válogatást.

A kiállítás 2009. április 24. - 2009. július 5-e között lesz látogatható majd.
 
 
Forrás: Ludwig Múzeum




Ajánlott videók
1993 Enjoy The Silence - Live - Magyar felirat Dave Gahan - Saw Something [Live at Spinner] 1994.01.10. In Your Room 1984.08.20. Master And Servant Alan Wilder Prágai Meghívója Dave Gahan - Deutsche Welle interjú

2009.01.16. 02:59 | Aspasia | 9394 Olvasás | 1 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©