depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Coachella: a Depeche fájdalmat hozott, Kayne megizzadt

Coachella: a Depeche fájdalmat hozott, Kayne megizzadt

A Depeche Mode, Kanye West és a Daft Punk voltak a Coachella Valley Music & Arts fesztivál első napjának csúcspontjai a kaliforniai Indioban, amely 60.000 fős rekordmennyiségű embertömeget vonzott az Empire Polo Field-re ebben a sivatagi oázisban. A fesztivál második napját a Tool zenekar és Madonna legelső fesztiválfellépése fémjelzik.

A Depeche Mode zárta a nagyszínpad tegnapi programját, amelyben 3 évtizedes karrierjük minden korszaka helyet kapott. Kezdésnek a veterán szintipop csapat új dalokkal kedveskedett, olyanokkal mint az A Pain That I’m Used To, a Precious vagy a Suffer Well, később pedig örökzöldekre váltottak, mint az I Feel You, a Walking in My Shoes, a Stripped, vagy akár a World in My Eyes.

A legnagyobb slágerek a koncert vége felé következtek, ahogy a tömeg is a Personal Jesus és Enjoy The Silence kettősért kiáltott. A ráadásban valódi patinás különlegesség szem- és fültanúi lehettünk a Photographic, a 1981-es debütáló Speak And Spell c. album dalának személyében. A frontember Dave Gahan 44 éves korát meghazudtolva uralta a színpadot meztelen felsőtesttel és feszülő fekete nadrágban, és gyakorta mondott köszönetet a jelenlevőknek a dalok közt.

Kayne West az utolsó pillanatban került az első nap zenei felhozatalába, mégis a közönség nagy örömére annak ellenére, hogy repertoárjának velején változtatnia kellett a késői kezdési időpont miatt. Slágerből nem voltunk híján most sem: Jesus Walks, All Falls Down, Slow Jamz, Gold Digger és Heard ‘Em Say, csak hogy néhányat említsünk. West táncos tudásával is előrukkolt, miközben DJ A-Trak részleteket játszott Al Green Let’s Stay Together-je, Michael Jackson Rock With You és az A-Ha Take on Me c. örökzöld dalából.

Common lépett fel Kayne előtt, lekötve a közönséget egy kis breakdance bemutatóval és egy a tömegből kiválasztott hölggyel lejtett tánccal R. Kelly Bump ‘N Grind c. dalára, melyet Dj-je tett fel ez alkalomra. Elhangzottak többek között a Faithful, a csípős Go és az It’s Your World is, ahol is a dobemelvényre ugorva csapott le egy cintányérra.

Első idei amerikai fellépésükön nem okozott csalódást a Daft Punk legénysége sem, földbe döngölték túlfűtött közönségüket a tánczenei irányultságú Sahara sátorban olyan dalokkal, mint az Around the World, a Robot Rock, a Television Rules The Nation, a Technologic vagy épp a Da Funk. Az előadást végig furcsa színjáték kísérte fényes robotjelmezben és pszichedelikus fényárban.

A My Morning Jacket volt a szabadtéri kisszínpad késő délutáni csúcspontja, akik olyan számokkal döngettek, mint a Mageetah, a Wordless Chorus, a One Big Holiday, a Gideon és a stoner jammelős Off The Record. A TV On The Radio a Mojave sátorban mozgatta meg a tömeget olyan aszimmetrikus, giccses dalokkal, mint a koncertzáró Ambulance, amelyben Dave Sitek lenyűgöző szájdobolást mutatott be az egybegyűlteknek.

A zenei esemény további érdemlésre méltó pillanatai voltak a brit rockegyüttes Duke Spirit délutáni koncertje (ahol Toby Butler basszusgitáros felkötött kézzel játszott), a Cat Power déli soullal átitatott koncertje a Memphis Rhythm Band támogatásával, valamint az Eagles Of Death Metal által feldolgozott Stealers Wheel dal, a Stuck In The Middle With You és a Damian “Jr. Gong” Marley által eljátszott (apját idéző ) klasszikusok, az Exodus és a Could You Be Loved.

2006. április 30.

Forrás: Billboard.com (Jonathan Cohen)




Ajánlott videók
Recoil - Allelujah - Videó 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 1.rész 1986 It’s Called A Heart [Cocoricoboy TFI France] Heineken - Just Can’t Get Enough - Reklám 2 Recoil - A Strange Hour - back to Europe Corrupt - Studio Session

2006.05.02. 15:32 | markbell | 5605 Olvasás | 0 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©